New York Nicks och Boston Celtics är två klassiska lag i NBA och har funnits sen NBA började 1946. Det är inte bara i basket där rivaliteten är närvarande. Rivaliteten har sin grund i rivaliteten som länge har funnits mellan de två amerikanska storstäderna och kommer alltid upp till ytan när lag från de båda städerna möts, oavsett sport. 

Trots att New York Nicks är det mest kända laget så är det Boston Celtics som har starkast facit med hela 17 titlar mot Knicks 2.

I årets NBA går Celtics återigen bra medans Nicks ligger i botten av tabellen. Spana in våra nba speltips för de senaste speltipsen och basket odds!

Lagen har flera gånger möts i avgörande matcher - vi kollar närmare på några. 

Conferencefinalen 1973

Boston hade spelat en otrolig säsong 1973 och var stärkta av 10 raka titlar mellan 1959-1969. Nu var det dags för Celtics att ta sin första titel på 70-talet. I conferencefinalen väntade New York Knicks som i ett möte som har gått till historien som ett av de bästa någonsin. Nicks vann mötet i den sjunde matchen i Boston. 

Knicks vann titeln den säsongen, men Celtics hämtade sig säsongen efter och tog hem ännu en titel. 

Conferencefinalen 1974

För tredje året i rad så möttes Celtic och Nicks på vägen till NBA-final. Nicks var på höjden av sin storhetstid och sågs som det starkaste laget i ligan. 

Boston tog hem de två första mötena och lyckades till slut slå ut ett av de finaste lagen i baskethistorien med 4-1 i matcher. I finalen slog de Milwaukee med 4-3 i matcher i en final som också den har gått till historien som en av de bästa i ligans historia. 

Nicks lägsta målskörd någonsin

2007 var Celtics tillbaka till sitt gamla jag med ett extremt dominant lag. I november så väntade rivalen Nicks i en match där Celtics skulle visa sin dominans och sätta rivalen på plats, och som de gjorde det. När matchen var slut hade Celtics vunnit med hela 104 - 59 och Nicks fick lämna planen med sin sämsta målskörd någonsin. Celtics vann titeln den säsongen.

 

*Credit for the main photo belongs to Charles Krupa / AP Photo*

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Världens Bästa Basketspelare

Anledningarna till att EuroLeague aldrig har kunnat konkurrera med NBA

NBA betting tips 

NBA-premiär

Final i NBA!