Slutspelet i NBA lider mot sitt slut och innan den stora finalen får vi njuta av conferencefinalerna där de bästa lagen från varje conference gör upp om en plats i finalen. 

Bucks - Raptors

Bucks gjorde processen kort Boston Celtics som inför säsongen sågs som en finalkandidat. Prestationerna har dock uteblivit och Boston straffades till slut för sina brister, trots återvändande storstjärnor och en fin fjolårssäsong. Trots att Boston seriens första match så lyckades man inte stå emot Bucks som kontrade mede fyra raka segrar.

Till skillnad från Bucks kross av Celtics så blev Eastern Conferences andra semifinal blev så jämn som en finalserie kan bli i basket. 76ers och Raptors tog segrar om vartannat och allt skulle till slut avgöras i den sjunde och sista matchen. En otroligt jämn tillställning såg ut att gå mot övertid då det stod 90-90 när klockan tickade ner mot noll, men med mindre än sekunden kvar så satte Kawhi Leonard 92-90 för sitt Raptors som nu tar sig till final. 

Trail blazers - Warriors

Trail blazers var underdogs i sin semifinal mot Denver Nuggets och det var många som höjde på ögonbrynen att de ens lyckades ta semifinalserien till match sju. Väl i match sju var festen påväg att ta slut för Trail Blazers då de låg under med hela 17 poäng. Det kanske var det som krävdes för att få igång laget för tack vare först och främst McCollum, som var den drivande faktorn bakom Trail Blazers comeback, så lyckades de komma tillbaka och till slut vinna med 100 - 96. 

Det var mycket snack inför Golden State Warriors semifinal mot Houston Rockets. Det var många som trodde att det äntligen dags för Rockets att putta ner Warriors från tronen, men de regerande mästarna hade inga som helst problem att sopa Rockets av banan. Efter totalt 4-2 i matcher där Warriors fick klara sig utan två av sina bästa spelare i den sjätte och sista matchen är det tydligare än någonsin att Warriors är storfavoriter till att ta ännu en titel i år. 

Trail Blazers har en nästintill omöjlig uppgift framför sig, men som vi fick se i semifinalen så har de inga problem med att slå från underläge. Blir en spännande final!

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.