Tiger Roll befäste sin plats i historien med en stark prestation när han vann Grand National i Aintree i april. Gordon Elliots stod för en stark prestation när han vann det ultimata priset i kapplöpning.

Det finns ingen häst som har vunnit Nationals två år i rad sedan den legendariska Red Rum som lyckades med detta 1975. Därför kommer det att vara en stor utmaning som nu väntar Elliott när han ska preparera och förbereda sin irländska häst för denna tävling, med närvaro och fysik kanske är än viktigare än form inför detta evenemang.

One For Arthur var den regerande mästaren från 2017, men han fick avstå på grund av skada. Hur som helst kommer Lucinda Russels ekipage att vara en i en rad av utmanare som är väldigt sugna på att knuffa ner Tiger Roll från tronen nästa år.

Vi kommer nu att bryta ner de ledande hästarna som kommer att försöka toppa formen inför National Hunt som återkommer nu i oktober månad.

Tiger Roll

Den irländska hästen inledde sina förberedelser för National i slutet av 2016/2017 när han fanns med på Cheltenham Festival. Tiger Roll fördes fram av Elliot i National Hunt Challenge Cup Amateur Riders’ Novice’s Chase med Lisa O’Neill i sadeln. Sjuåringen hade problem under loppet då han tappade takten i ett tidigt skede på grund av ett par misstag. Hur som helst kunde Tiger Roll hitta tillbaka till rytmen i ett kritiskt skede av loppet och sedan ta sig förbi hela fältet för att vinna loppet med tre längder före sin utmanare Missed Approch. Han misslyckades med att prestera på Irish Grand National och slutade tia, varpå avslutningen på säsongen var svag.

Tiger Roll inledde den nya säsongen med ett lopp på en engelsk mile och även om han höll tempo likt vinnaren slutade han ändå tvåa i icke gynnsamma förhållanden i John Shortt Legends Challenge Race. Över två miles i M.H. Hickey Memorial Chase var han aningen fel i takten i Wexford och kunde inte matcha farten som A Genie In Abottle hade i slutskedet. Den irländska hästen kämpade med rytmen i Clonmel Oil Chase och avbröt loppet två hinder från slutet på loppet.

Det hela blev inte bättre över tre miles för hästen, som slutade bland de fem sista i Glenfarclas Cross Country Handicap Chase i Cheltenham, långt bakom ledarhästarna. Hur som helst var han fantastisk i huvudeventet efter ett tre månader långt uppehåll. Tiger Roll presterade på en perfekt nivå på Cheltenham Festival i Glenfarclas Chase där han höll sig kall under det tre miles långa loppet och slutade komfortabelt framför bland andra The Last Samuri.

Som ett resultat av hans insats i Cheltenham slogs oddset inför National ner till så låga nivåer som 11.00. Han var fortsatt en utmanare till Total Recall, men skulle bevisa sin kvalité med ytterligare en fantastisk insats. David Russell såg till att hans ekipage ledde hela vägen, medan andra hade svårt med underlaget. Tiger Roll tryckte på för att sätta press på sina rivaler och hade precis tillräckligt med fart under slutspurten för att ta sig förbi Pleasant Company med ett huvud. Tiger Roll och Elliot har nu det ultimata testet framför sig, med det senaste oddset på 21.00 att de ska vinna National för andra året i rad.

One For Arthur

Mästaren från 2017 missade chansen att försvara sin titel. Russels ekipage hade problem med en skada före National Hunt-säsongen och ett beslut om att vila togs för att inte riskera ytterligare påföljder på skadan i det högra benet. Därför kommer One For Arthur behöva bygga om och bygga nytt vad gäller formen inför National. Hans senaste väg till titeln var en mer sakta sådan då ett av hans få framträdanden på Aintree före själva vinsten slutade med att han avbröt ett lopp tidigt i Doom Bar Sefton Novies’ Hurdle.

Sjuåringen prickade formen senare på säsongen 2015/2016, men såg inte ut som en häst tillräckligt bra för att kunna göra avtryck i National nästkommande säsong. Russells ekipage fick en bra start på säsongen när han deltog i EDF-ER Handicap Chase i Kelso. One For Arthur var favorit inför loppet och levererade precis vad som förväntades med Derek Fox i sadeln, varpå en sex lopp lång svit utan vinst äntligen bröts. Han klev in i Betfred Becher Handicap Chase med god form och sågs som en av flera outsiders. Bay geldingen fick en stark start och fanns med i ledargruppen, men han hade inte kraft och fart nog för att dra ifrån sina konkurrenter och slutade femma i ett tight lopp.

I One For Arthus sista lopp före National i Warwick stod han för en av sina bästa insatser i karriären. Återigen höll inte spelbolagen honom högt inför tävlingen, men Fox lyckades få ut det bästa av sitt ekipage och slutade hela två hinder före resten av loppet. Hästen vann loppet hela sex längder före Goodtoknow.

Russells ekipage hade form inför det ultimata testet och med Fox i sadeln imponerade han stort under eventet alla fyra miles. Den irländska hästen var stabil rakt igenom och tog sig sakteliga igenom fältet efter att ha passerat Becher’s Brook för andra gången. Han tog sig upp i täten och kunde dra ifrån för att sedan vinna med god marginal. One For Arthur har talangen, men han behöver lopp i kroppen för att oddset 26.00 ska kännas rimligt.

Pleasant Company

Den irländska hästen slog nästan Tiger Roll i kampen om titeln förra året, men förlorade med ett huvud. Han har slutat topp tio i sina två senaste framträdanden i National och är därför en stark utmanare att slåss om en titeln även 2019. Pleasant Company har redan börjat förbereda sig inför National med ett par starka prestationer i Goffs Thyestes Handicap Chase med Ruby Walsh i sadeln, där det blev en fjärdeplats. Willie Mullins ekipage var ansedd som favorit i nästa tävling i Fairyhouse.

Det blev en rak kamp mellan den irländska hästen och hans utmanare Thunder And Roses, men Bay geldingen hade tillräckligt med fart för att vinna med en halv längd. Han var en av de ledande utmanarna inför National, även fall det inte var en helt ren prestation från Mullins ekipage då han snubblade efter takten under perioder i loppet. Pleasant Company blev nia i loppet, långt bakom täten. Efter en lång period utan tävlingar återvände han strax efter jul i Leopardstown, men det blev en tung afton för den irländska hästen då han slutade på 14:e plats av 28 hästar. Livet blev inte bättre i Goffs Thyestes Handicap Chase i Gowran Park då han slutade hela tre hinder bakom resten av klungan. En medioker prestation.

Som ett resultat av den här svaga formen ses Pleasant Company som en liten outsider till National. Hur som helst har 10-åringen visat fina tendenser tidiga år och förlorade som sagt precis på mållinjen mot Tiger Roll senast. Det finns talang där och med oddset 26.00 att vinna 2019 National kan det vara värt att ge honom chansen under sitt sista lopp på Aintree.

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content
Tenniskunskap: Förstå och hitta bra tennis betting tips 

Hitta bra tennis betting tips 

Ett modernare sätt att spela på hästar

Betting på hästar

888s guide till vilka sportevent som fortfarande är igång

Vilken sport är igång?

Inför Super Bowl

Inför Super Bowl

Tom Brady - Amerikansk fotbolls största spelare

Special: Tom Brady