Trav är en av de mest populära sporterna att spela på i Sverige och det är många i Sverige som varje helg åker ner till travbanan för att kolla på några lopp. De största loppen i Sverige går på Solvalla i Stockholm men det finns  över 30 travbanor i hela Sverige, från den allra nordligaste travbanan i Boden till Jägersro i Malmö.

Den vanligaste och största spelformat när det kommer till Travspel är utan tvekan V75 som är Aktiebolaget Trav & Galopps (ATG) flaggskepp. Spelet infördes i slutet av 1993 och ersatte då det tidigare V65-spelet.

V65 var länge det mest populära spelet i Sverige men när ATG valde att höja radpriset sjönk populariteten och i omsättning. Det hela slutade med att ATG valde att införa ett nytt spel med billigare radpris, och det spelet var V75 som efter några år konstaterades vara det största spelet på den svenska marknaden.

V75 kostar nu 50 öre per rad och spelas vanligtvis på lördagar. Men ibland så anordnas V75 andra dagar och då är det i samband med större lopp.

Tidigare hade ATG monopol på travsporten i Sverige men i och med införandet av licenssystemet så har även andra aktörer möjlighet att erbjuda spel. Exempelvis kan du spana in 888sports trav odds.

I denna artikel går vi igenom hur du spelar V75 och hur du kan följa upp dina resultat.

Innehållsförteckning

Hur spelar man V75 | Hur vinner man på V75

V75 Tips | V75 Idag | V75 Förslag

V75 Resultat

 

Hur spelar man V75 | Hur vinner man på V75

V75 går ut på att spelaren lyckas välja rätt vinnare på sju V75-avdelningar, det vill säga sju lopp. Vinsten delas ut till de spelare som lyckas få 7 rätt (40 % av potten), 6 rätt (20 %) och 5 rätt (40 %). Skulle ingen lyckas få alla rätt eller om väldigt många får 6 eller 5 rätt och att vinstsumman då blir lägre än 15 kronor flyttas prispotten vidare som en jackpott till nästa V75 omgång.

Som tidigare nämnt så gäller det att välja rätt vinnare för varje lopp och du som spelare har möjligheten att spela på allt från en häst till alla hästar som vinnare under ett lopp.

Att välja flera hästar som vinnare ökar givetvis chansen att du lyckas vinna men som du säkerligen anat så leder det också till att insatsen blir högre.

Så väljer du 1 vinnare för tre av loppen och 2 vinnare på resterande 4 lopp så kommer det att kosta dig: 1*1*1*2*2*2*2 = 16 rader * 50 öre per rad = 8 kronor i insats

 

V75 Tips | V75 Idag | V75 Förslag

Att spika en kupong, det vill säga att spela på en vinnare per lopp och lyckas träffa rätt på alla hästar är en oerhört svår bedrift. Så det smartaste är nog att välja några fler hästar som vinnare. Men som tidigare nämnt så kan det lätt bli ganska så dyrt. 

Så för att du inte ska behöva välja alla hästar som vinnare på varje rad så är det smart och nödvändigt att du är påläst om de olika variablerna som kan påverka utfallet. Det kan exempelvis vara väderförhållandena, travbanans skick och struktur.

Detta är ju ett spel där pålästa och insatta spelare i längden kommer att vinna större summor än oinsatta.

Skulle du behöva hjälp och tips så kan du hitta många sidor online som erbjuder analyser och speltips från olika experter. Detta kan vara ett bra första steg om du vill sätta dig in i tankesättet och som en sanity check på dina egna analyser.

Sedan bör det tilläggas att ATG erbjuder en specialare för nybörjare som kallas Harry Boy. Detta är alltså ett vektyg som utvecklades av ATG och som främst vänder sig mot spelare som inte är insatta i sporten. När en spelare väljer Harry Boy så väljs hästarna ut av "Harry Boy" systemet som då väljer hästar baserat på tidigare inlämnade kuponger.

Det bör dock poängteras att det råder delade meningar om denna funktion är ekonomisk gynnsam för spelaren.

 

V75 Resultat

V75 kupongerna kan lämnas in fysiskt hos ett spelombud men kan som det mesta även skötas online. Skulle du vilja spela online så måste du skapa ett konto hos ATG. 

Du kan följa resultaten online på ATGs hemsida men det finns även en hel andra sidor att tillgå.

Klicka på länken för att se oddsen hos 888sport.

 

*Credit for the main photo belongs to Bill Kostroun/ AP Photo* 

 

About the Author
By
888sport

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Related Content

Allt om Charles Leclerc

Petter Northug

Legenden Marit Björgen

Suveräne Charlotte Kalla

Allt om Anna Haag