Title
VM Kval 2022 | VM fotboll 2022

VM är utan tvekan det största inom fotboll. Spelarna ger verkligen sin själ ute på fotbollsplanen under turneringen och de flesta människor som någon gång spelat fotboll har nog drömt om att spela VM och lyfta guldpokalen när hela världens ögon är riktade mot dig.

I nästkommande VM spelas mästerskapet för första gången i mellanöstern. Det är nämligen Qatar som är värdnation.

Att Qatar blev värdnation är väldigt kontroversiellt, ett flertalet korruptionsanklagelser har riktats mot hela processen. Utöver korruptionsanklagelserna har massivt med kritik riktats mot de slavliknande förhållandena de utländska arbetarna som bygger fotbollsarenorna i landet har.

Just nu estimerar ett flertalet mänskliga rättighetsorganisationer att flera tusen arbetare dött vid byggandet av arenorna. 

Qatar har lovat att förbättra villkoren, men än har det inte blivit några signifikanta förändringar. Vi hoppas att det gör det omgående.

Om vi återgår till fotbollen, så blir detta den sista turneringen med 32 lag, mästerkskapet därefter kommer innehålla 48 lag.

Förutom det kommer mästerkapet även spelas under vintern här i norra halvklotet då sommari Qatar är alldeles för varm för att kunna spela fotboll i.

Innehållsförteckning

Sveriges senaste VM-kval

Kvalplatser

Sveriges Grupp

Sveriges Matcher

 

Sveriges senaste VM-kval

Sverige har under 2000-talet kvalificerat sig till tre mästerkskap. VM-2002 i Sydkorea & Japan och sedan VM 2006 i Tyskland och VM 2018 i Ryssland.

Till kvalet i Ryssland så hamnade Sverige i en väldigt tuff grupp med lag som Frankrike och Nederländerna. Sverige lyckades knipa andra platsen på grund av bättre inbördesstatistik mot Nederländerna.

Andra platsen betydde att Sverige skulle spela playoff. Sverige fick den tuffaste möjliga lottningen när man drog Italien som motståndare, Italien hade inte missat ett VM-mästerskap sen 1958 så det var få som trodde att Sverige skulle klara av det.

Men Sverige gjorde två kanonmatcher där spelarna stod för riktigt uppoffrande spel. Sverige vann första matchen med 1-0 och lyckades sedan hålla 0-0 i returen i Italien.

Kvalplatser

Likt tidigare VM så kommer VM-2022 att spelas av 32 lag. Kvalplatserna är fördelade enligt nedan.

CAF (Afrika): 5 platser
AFC (Asien): 4.5 platser (värdnation ej inkluderad)
UEFA (Europa): 13 platser
CONCACAF (Nord- och Central Amerika samt Karibien): 3.5 platser
OFC (Oceanien): 0.5 platser
CONMEBOL (Sydamerika): 4.5 platser

Följ länken om du gillar betting

Sveriges Grupp

Sverige har hamnat i en grupp med Spanien, Grekland, Kosovo och Georgien.

Med tanke på hur gruppen ser ut bör Sverige ha ganska stora chanser att kvalificera sig till mästerskapet. Då Spanien inte är lika bra som vi är vana vid finns det ganska stor chans att Sverige kan knipa första platsen även om Spanien är fortsatt favoriter. 

Skulle det inte bli första platsen så är det andra platsen som är målet där Grekland kommer bli den största konkurrenten.

Alla lagen i gruppen spelar två matcher mot varje lag, en match på hemmplan och en på bortaplan.

Hos 888sport kan du hitta väldigt bra odds fotboll

 

Sveriges Matcher

Sverige har hitintills spelat 4 matcher där det blivit tre vinster och en snörplig förlust mot Grekland. 

Nedan visas alla Sveriges reusltat och matcher som återstår.

Sverige–Georgien 1–0

Kosovo–Sverige 0–3

Sverige–Spanien 2–1

Grekland–Sverige 2–1

Kommande Matcher

9 oktober

Kl 18.00 Sverige–Kosovo

12 oktober

Kl 20.45 Sverige–Grekland

11 november

Kl 18.00 Georgien–Sverige

14 november

Kl 20.45 Spanien–Sverige

 

*Credit for all photos in this article belongs to AP Photos*

The 888sport blog, based at 888 Towers in the heart of London, employs an army of betting and tipping experts for your daily punting pleasure, as well as an irreverent, and occasionally opinionated, look at the absolute madness that is the world of sport.

Published at
2021-09-30T12:00:00